PA-EL

vodeća tvrtka u Hrvatskoj i regiji u području projektiranja, proizvodnje opreme, izvođenja i održavanja sustava katodne zaštite za ukopane čelične cjevovode i spremnike, armiranobetonske konstrukcije, offshore strukture i brodove te druge specifične čelične konstrukcije/građevine

Novosti

EUROCORR 2018 U KRAKOWU

Tijekom konferencije EUROCORR 2018 koja se ove godine održala u Krakowu, dva rada vezana za tvrtku PA-EL su predstavljena; REHABILITACIJA SPREMNIKA TOPLINE NAPREDNOM KATODNOM ZAŠTITOM (K. Kekez) i DINAMIČKE DC INTERFERENCIJE NA CJEVOVODIMA UOČENE SIMULTANIM MULTIPARAMETARSKIM TERENSKIM MJERENJIMA, FREKVENCIJSKIM PRIKAZOM TE CROSS WAVELET ANALIZOM (S. Martinez). Ukupno, konferencija se pokazala kao dobra prilika za razmjenu iskustava profesionalaca u industriji.

TLAČNA OPREMA 2018. – 15. HRVATSKI SEMINAR O TLAČNOJ OPREMI

24. svibnja 2018. u kongresnom centru „Antunović“ održan je 15. po redu Hrvatski seminar o tlačnoj opremi u organizaciji tvrtke Energetika marketing i Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO), te je ponovno okupio velik broj sudionika koji su u svojem svakodnevnom radu na bilo koji način povezani s opremom pod tlakom, njih oko 170.
Predstavnici tvrtke PA-EL održali su predavanje na temu „Održavanje i provjere ispravnosti sustava katodne zaštite na ukopanim čeličnim posudama pod tlakom“.

33. MEĐUNARODNI ZNANSTVENO-STRUČNI SUSRET STRUČNJAKA ZA PLIN, OPATIJA

Od 09. do 11. svibnja 2018. u organizaciji Centra za plin Hrvatske d.o.o. i Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP) u kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u Opatiji održan je 33. Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin. Trodnevna međunarodna plinska konferencija i izložba jedna je od najvećih godišnjih okupljanja stručnjaka za plin u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Okupila je više od 600 sudionika iz 22 države Europe i svijeta.
Skupu su nazočili stručnjaci za plin i energetiku, menadžeri vodećih europskih energetskih kompanija, znanstvenici s uglednih hrvatskih i europskih sveučilišta, predstavnici transportera, dobavljača, opskrbljivača, proizvođača i distributera plina, kao i predstavnici velikih industrijskih potrošača plina te proizvođača i zastupnika plinske opreme iz zemlje i inozemstva.
Tvrtka PA-EL prisustvovala je kao izlagač s preko 100 vlastitih proizvoda i opreme za katodnu zaštitu, kao i ostalih usluga u projektiranju, montaži i u održavanju.

36. MEĐUNARODNI ELEKTROINŽENJERSKI SIMPOZIJ (EIS 2018)

Od 06. do 08. svibnja 2018. u Crikvenici u hotelu „Omorika“ je u organizaciji Elektrotehničkog društva Zagreb održan 36. Međunarodni elektroinženjerski simpozij (EIS 2018). Aktualne teme o kojima se raspravljalo bile su: razvoj visokonaponske prijenosne mreže u Hrvatskoj i mogućnosti međunarodne suradnje, niskonaponske i visokonaponske električne instalacije i sustavi zaštite od munje (LPS), normizacija, akreditacija i tehničko zakonodavstvo, informacijske i komunikacijske tehnologije, akreditacija pravnih i fizičkih osoba kao doprinos djelatnosti ispitivanja i/ili prethodnih istraživanja u elektrotehničkoj (građevinskoj; strojarskoj) struci i brojne druge.
Tvrtka PA-EL sudjelovala je na predavanjima, a također i kao izlagač sa svojim proizvodima i uslugama.